2 de set. 2009

indignant

Palma
Un jove denuncia diversos guàrdies civils per agredir-lo en parlar català

Un jove mallorquí ha denunciat diversos guàrdies civil per agressió. El motiu: parlar en català. El 7 d'agost passat, Ivan Cortés i la seva parella es disposaven a agafar un avió. Havien passat el control de passatgers de l'aeroport de Palma quan diversos agents els van demanar la documentació i els van començar a fer preguntes. En respondre en català els policies es van emportar el noi a una habitació i el van colpejar al cap, el llavi i a l'estómac.
Els guàrdies civils els van demanar la documentació i els van preguntar per la seva adreça. Els dos van respondre en català. Els agents els van obligar a repetir les respostes fins que un li va agafar la documentació i amb to agressiu li va dir: "Háblame en español", ha explicat el jove en una roda de premsa a l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear.

El noi va dir-ho llavors en castellà. Els policies van agafar-lo i el van fer entrar en una habitació. Amb la porta oberta, el van colpejar al cap, l'estómac i a la boca, on li van fer una ferida. Després de l'agressió Iván Cortes assegura que els agents li van explicar que havia estat una falta de respecte parlar-los en català.

Un cop al seu lloc de destí el jove va desplaçar-se a un centre mèdic, on li van fer un informe de lesions, i quan va tornar a Palma Ivan Cortés va denunciar els fets davant la Policia Nacional i després davant del jutjat.

L'Obra Cultural Balear considera aquesta agressió un cas "gravíssim de discriminació lingüística" i afirma que es tracta de fets comprovables amb les gravacions de la xarxa de càmeres de l'aeroport.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Espero que els hi caigui la pena més greu possible!! Colla de fastigosos!!

Visca la llengua catalana!!!

Striper ha dit...

Es del tot vrergonyos!!

Les Coses són com Som ha dit...

i què fan aquests tios treballant aquí? que marxin. Cabrons!! Verde por fuera hijo puta por dentro.

Anònim ha dit...

Ja sabem com estan els guardies civils per allí i després de les bombes encara més... però demostra molt poc seny.

sànset i utnoa ha dit...

Guàrdia civil... no ase falta dissir nada más!

Sànset*

zel ha dit...

Casumlolla...si són una colla de...callo

Anònim ha dit...

arriba españaaaaa