2 de set. 2009

indignant

Palma
Un jove denuncia diversos guàrdies civils per agredir-lo en parlar català

Un jove mallorquí ha denunciat diversos guàrdies civil per agressió. El motiu: parlar en català. El 7 d'agost passat, Ivan Cortés i la seva parella es disposaven a agafar un avió. Havien passat el control de passatgers de l'aeroport de Palma quan diversos agents els van demanar la documentació i els van començar a fer preguntes. En respondre en català els policies es van emportar el noi a una habitació i el van colpejar al cap, el llavi i a l'estómac.
Els guàrdies civils els van demanar la documentació i els van preguntar per la seva adreça. Els dos van respondre en català. Els agents els van obligar a repetir les respostes fins que un li va agafar la documentació i amb to agressiu li va dir: "Háblame en español", ha explicat el jove en una roda de premsa a l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear.

El noi va dir-ho llavors en castellà. Els policies van agafar-lo i el van fer entrar en una habitació. Amb la porta oberta, el van colpejar al cap, l'estómac i a la boca, on li van fer una ferida. Després de l'agressió Iván Cortes assegura que els agents li van explicar que havia estat una falta de respecte parlar-los en català.

Un cop al seu lloc de destí el jove va desplaçar-se a un centre mèdic, on li van fer un informe de lesions, i quan va tornar a Palma Ivan Cortés va denunciar els fets davant la Policia Nacional i després davant del jutjat.

L'Obra Cultural Balear considera aquesta agressió un cas "gravíssim de discriminació lingüística" i afirma que es tracta de fets comprovables amb les gravacions de la xarxa de càmeres de l'aeroport.

7 comentaris:

Assumpta ha dit...

Espero que els hi caigui la pena més greu possible!! Colla de fastigosos!!

Visca la llengua catalana!!!

Striper ha dit...

Es del tot vrergonyos!!

instints ha dit...

i què fan aquests tios treballant aquí? que marxin. Cabrons!! Verde por fuera hijo puta por dentro.

Anònim ha dit...

Ja sabem com estan els guardies civils per allí i després de les bombes encara més... però demostra molt poc seny.

sanset i utnoa ha dit...

Guàrdia civil... no ase falta dissir nada más!

Sànset*

zel ha dit...

Casumlolla...si són una colla de...callo

Anònim ha dit...

arriba españaaaaa