25 de set. 2009

gps per buscar bolets!

Un GPS per buscar bolets

Garmin, la principal empresa mundial de GPS, acaba de treure al mercat un GPS per als afeccionats als bolets. El nou Oregon 300-Bolets, d'edició limitada i disponible en català i castellà, inclou una base de dades amb informació i imatges sobre els cent bolets més comuns. En l'elaboració de la base de dades hi han col·laborat micòlegs de reconegut prestigi, associacions de micologia i membres del programa de TV3 "Caçadors de bolets".

El GPS inclou nombroses fitxes de bolets amb el seu nom comú, el nom en llatí, la família a la qual pertany, una breu descripció i una clara foto identificativa, per facilitar sobre el terreny el reconeixement i la selecció dels bolets. A més, l'Oregon 300-Bolets és capaç de memoritzar les millors ubicacions per a la recerca de bolets, així com el camí de retorn a casa o al cotxe, en la seva memòria interna de 850 Mb, ampliable mitjançant targeta microSD. Pot guardar 1.000 "waypoints", 50 rutes i 10.000 punts o 20 "tracks".


A part de la base de dades de bolets, el nou GPS es caracteritza per la seva pantalla tàctil a color de 3 polzades, que funciona fins i tot amb guants i que ofereix una visibilitat perfecta fins i tot amb llum solar directa. Amb una interfície molt intuïtiva i fàcil d'usar, inclou un receptor GPS d'alta sensibilitat que permet conèixer la localització exacta en tot moment, fins i tot en zones arbrades o valls profundes. Compta així mateix amb la tecnologia HotFix, per obtenir el senyal del satèl·lit a major velocitat. També disposa de brúixola electrònica per orientar-se a la muntanya i altímetre baromètric.

A més, el Garmin Oregon 300-Bolets és compatible amb BaseCamp, el programari per a cartografia topogràfica de Garmin que facilita la planificació i gestió de les rutes i la seva transferència de l'ordinador al dispositiu mitjançant connexió USB. El micòleg podrà així mateix compartir la informació de les noves ubicacions amb els seus companys gràcies a l'intercanvi sense fil de "tracks" i "waypoints" amb altres unitats.

L'Oregon 300-Bolets, que està alimentat per dues piles AA i té una autonomia de 16 hores, porta preinstal·lat un mapa bàsic mundial amb ombrejos i relleus detallats i permet afegir la cartografia topogràfica "TOPO- Espanya", així com la de carreterES CityNavigator o la nàutica BlueChart g2- a través de la seva ranura per a targetes microSD.

El Garmin Oregon 300-Bolets, tant en català com en castellà, es comercialitza al preu de 429 euros, IVA inclòs.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare meva, quan li ho digui a mon pare que de tota la vida que hi va a buscar bolets no sé com s'ho pot prendre, hi ha avencos per a tot eh! un petò!

Les Coses són com Som ha dit...

joder, ja només ens faltava això! si no hi havia prous pixapins al bosc, ara a sobre ens robaran els nostres tresors, manda güevos!! ara es creuran els reis del mambo!!

pluja ha dit...

jajaja!! ho he vist avui. És ben bé.. si precisament una de les coses màgiques d'anar a buscar bolets és saber trobar-los! quines aglomeracions als boscos a partir d'ara!!