4 de març 2010

Un nadó de 275 grams, el nen prematur més petit del món que sobreviu

L'experiència mèdica constatava que un nadó prematur amb un pes inferior als 350 grams moria poc temps després de néixer.
A Göttingen, a Alemanya, es va haver de fer una cesària a una dona en la seva vint-i-cinquena setmana de gestació. El nadó pesava només 275 grams, però tot i això, va poder tirar endavant, i s'ha convertit en el nen prematur més petit del món que sobreviu.
El nadó va néixer el 25 de juny passat a la clínica universitària de Göttingen. Es tracta del quart nadó al món que aconsegueix sobreviure amb un pes tan baix, el primer de sexe masculí. I és que segons els experts, les possibilitats de supervivència en les nenes prematures són un 25% més elevades.

La mare del nadó va anar a la clínica per complicacions en l'embaràs. Els metges van intentar endarrerir el part per les poques setmanes de desenvolupament del petit, però finalment no hi va haver cap més opció que fer una cesària. Afortunadament, el nadó no va tenir complicacions greus com, per exemple, vessament cerebral o infeccions, ha explicat un dels doctors que el va atendre.

El petit va ser donat d'alta després de passar sis mesos a la Unitat de Cures Intensives i amb un pes de 3,7 quilos. Per evitar problemes de mobilitat i neurològics, el petit serà sotmès a controls mèdics periòdics i a sessions d'estimulació precoç.


http://www.3cat24.cat/multimedia/jpg/8/9/1267723317198.jpg

1 comentari:

Striper ha dit...

De segur que per els pares es una alegria , pero hi ha seriosos debats sobre les sequeles de nados tan prematurs.