11 de nov. 2008

Científics de la UAB descobreixen l'origen de les arrugues dels gossos de la raça xinesa shar-pei


Un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona han descobert l'origen de les arrugues dels gossos de la raça xinesa shar-pei, considerats uns dels més estranys del món. Segons els científics, la causa de les arrugues és una malaltia hereditària coneguda amb el nom de mucinosi, un descobriment que ajudarà a entendre certes malalties humanes.
L'estudi revela que l'alteració genètica en aquesta raça de gossos multiplica l'activitat d'un enzim que provoca la producció en excés d'àcid hialurònic, una substància que s'acumula a la pell dels gossos i els provoca els plecs que els caracteritza.

El fet de comprendre el sistema molecular que provoca les arrugues dels shar-peis permetrà dur a terme programes de reproducció per millorar la salut dels animals i, a la vegada, ajudarà a entendre certes malalties humanes com la febre mediterrània o les mucosis hereditàries, i ampliar el coneixement sobre els processos d'envelliment.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres no m'ho esperava això jo... gràcies per la informació! com va la nena? una abraçada als dos!

Assumpta ha dit...

Un amic meu en té un de creuat. O sigui que té arruguetes però moltes menys... i ara resulta que és una malaltia, pobret!